Recent Post Viewed


Privatlås S80

 Privatlåset på P3 är lite lustigt konstrurerat. Istället för att ha en fysisk knapp så väljer man att ha en brytare i handskfackslåset. Vill man eftermontera detta så krävs det att antingen köpa det nytt på Volvo med din egen nyckelkolv=grönjävligt dyrt. Eller så köp locket på skroten och flytta över din kolv från ditt gamla handskfack. så plocka isär "donator handskfacket" och ditt eget. Locket är limmat med "plastsvets, så det gäller att bända isär det med tungan rätt i munnen. Flytta över DIN låskolv, tänk på att vara försiktig när du tar i sär den, delarna kommer gå sönder annars, för det är inte tänkt att det ska gå att ta isär. Borra upp hålen som låsanordningen ska sitta på och skruva den på plats med lämpliga skruvar. Koppla in kabeln till kontaktstycket vid instrumentbrädan. Ändra CarConfig så är det klart!









10 kommentarer:

  1. Vi har samma interiör verkar det som, så du har inget nummer på luckan för att förenkla letandet? ;)

    SvaraRadera
  2. Tjoho! Ja den är lite klurig, det finns olika artnummer konstigt nog men des ska vara 39857742
    Jag hittade några på bildelsbasen bl.a denna:
    https://www.bildelsbasen.se/?link=item&searchmode=3&page=2&query=31305842&post_id=27942202

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det ser ju rätt ut faktiskt, tack så mycket 😁 Får se om man ska köpa den, eller pilla en kompis med lite kontakter under hakan och se om han kan få tag i en 😜

      Radera
  3. Nu så är jag äntligen klar med avkodningen med hjälp av Johnnys program (snabbt och smidigt när man väl fick tid till det 😊Ska se om man kan donera en slant till honom för besväret.), så nu kanske man skulle ta och beställa luckan 😁 Har egentligen inget behov av funktionen, men det är ju en sån där "bara för att man kan"-grej 😁

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes yes, det är bara köpa. Utrusta bilen så mycket det går :-)

      Radera
  4. Kunde inte låta bli 😁 Inga fler tips och tricks angående att separera locket? Tänker att det bör ju finnas någon form av hakar eller liknande, för att få ihop den igen sen. Eller får man limma ihop det när man väl lyckas komma så långt?

    Såg nu att jag hade faktiskt inget namn här, lite pinsamt. Använder inte blogspot/blogger så mycket 🙈

    SvaraRadera
  5. Tjo! Problemet med handskfacket är att det är plastsvetsat med värme, det vill säga att kanterna är uppvärmda och båda delarna är ihoppressade. Så det finns inga klackar. Däremot lossar ju delarna ganska lätt med lite övervåld. När du ska få ihop delarna så kör med ett PL400 liknande lim som klarar kyla/värme och är starkt nog. Applicera limmet på de upphöjda kanterna och lägg det i press. Kom ihåg att inte använda skarpa kanter eller hårda material när du pressar, då utsidan av locket annars inte återfår sin form. Lägger du press med ett mjukt material(lager av skumginni) så återgår det till sin forna form fint.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för svaret. Ja, det verkar som att det inte var så svårt att separera som jag först trodde (den tål mer våld än jag räknade med att behöva)😁.

      Falsben i plast hjälper rätt bra också.

      Första luckan är delad, ska plocka bort låset från donatorluckan. Sen borde andra luckan gå smidigt.

      Radera
    2. Många frågor och funderingar är det ju (ber om ursäkt om det är för mycket 🙈), man vill inte gärna förstöra delarna. Speciellt inte när man kommer till "sin egen" lucka sen för att byta ut låskolven.

      Men hur fick du ut den vita delen (som sitter bakom låskolven)? Är det milt våld även där? Den vill man ju inte ha sönder, eftersom det är den som triggar privatlåsningen mot knappen sen.

      Radera
  6. Jag försökte minnas hur det såg ut. Det var ett tag sen, jag hittade inga bra bilder heller.
    Om du kan maila mig bilder på vad du menar så kommer jag nog ihåg. (returis[at]gmail-com)
    Men jag vill nog minnas nu handtaget i fronten måste knäppas bort först.

    SvaraRadera