Recent Post Viewed


Park assist fram

Har man parkassist bak så ska man ha det fram också.
Du behöver kabelmattan fram och 4 st givare, boxen har du redan om du har parkassist bak. Du behöver även nya galler i fronten, med uttag för parksensorerna. Kabeldragningen sker som bilderna visar. Det är ren rakskruvning. Inget avanserat alls.  Givetvis måste man aktivera Park-assist fram i CC. Men efter det rullar det på som tåget.

















13 kommentarer:

  1. Lite undrande över kablaget. Hittar främre kablaget i VIDA utan bekymmer, men man måste dra ytterligare kablage genom hela bilen och bak till styrenheten? In genom torpedväggen på passagerarsidan och bak via trösklarna? Lyckas inte hitta något sådant kablage.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, Men den ingår i satsen 30728974 fast då heter kabeln 30728976. Yes! Den måste dras genom hela bilen. Sen är jag lite fundersam om den har utgått eller om den finns att köpa fortfarande?

      Radera
    2. Jodå, kablaget finns åtminstone hos Skandix. Men vete katten om jag har lust att dra kabel genom torpedväggen... Gjort det tidigare för extraljusen (Volvos kablage) och det är trångt. Dimljussargerna för R-Design med P-sensorer har utgått hos Volvo.

      Radera
    3. Ja. på senaste året har det varit massor med artiklar som utgått. Fast å andra sidan är plattformen snart 20 år gammal.

      Radera
  2. Det går stötvis med att artiklar utgår, vissa försvinner rätt snabbt. En fråga till bara, ingick samtliga kablar i satsen du köpte? Eller var det exklusive kablaget i främre stötfångaren? Det kan jag få tag i begagnat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så var det, när jag tittar på mitt kvitto så har jag köpt 30728974, så jag vill minnas att det bara var de till kupén och i motorrummet, bilden ovan är lite missvisande för det ligger ett begagnat stötfångarkablage på bilden, vilket jag inte använde, för jag köpte ett nytt kablage även till stötfångaren artnr: 30773680. Det kablagetvser jag på ett separat kvitto.

      Radera
    2. Tack, förstår hur det hänger ihop. Beställde en ny kabelsats hos min ÅF idag, drygt 800 kr. Kommer ge mig på det här trots att det är lite bökigt.
      Men det ser ut att vara lite bekymmer med hållarna till sensorerna i dimljussargerna. Hittar inget artikelnummer för dem, och de ingår inte i nya sarger. Tanken är att man ska flytta över från sina gamla, men mina gamla har ju inte P-sensorer...

      Radera
    3. Det finns inga lösa p-hållare. Utan dessa är gjutna i dimljussargerna samt de i mitten-gallret på de delar som är avsedda för främre parkeringsassistansen.

      Radera
    4. Lustigt... I Volvos monteringsanvisning står det att hållarna flyttas till de nya sargerna, och Vparts säger likadant. Har R-Design, verkar vara speciellt med de dimljussargerna, finns inga hållare på dem, bara hål.

      Radera
  3. Fasen vad lustigt. Jag har själv haft en R-design. Men tänkte aldrig på om de var lösa. Det som gör det ännu lustigare verkar vara just hållarna som sagt. På vanliga galler är dessa gjutna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är riktigt knepigt, särskilt som alla sarger för P-sensorer har utgått. Så hållarna går inte att få tag i heller tyvärr... Men jag har en idé som kanske fungerar. Finns två hållare hos GCP med art.nr. 39995339 och 30764694 som kanske fungerar? Är egentligen till P2 S60/V70N men ser likadana ut förutom färgen, kan ju lackeras. Kanske kan borra hål i mina gamla säger och använda de hållarna? Eller så passar de i Vparts sarger?

      Radera
    2. Alltså, jag var tvungen och grotta ned mig lite i detta. Jag hade fel ang ingjuta hållare. Det är lösa p-hållare på alla frontgaller. Vet inte riktigt varför jag fick för mig det. Däremot kollade jag upp lite vilka P-hållare som är monterade och på min S80 -2011 front sitter 30744642 och 30744643.Vilka det sitter i R-design vet jag inte, det måste man fysiskt kolla upp, men jag tror inte det avviker nåt speciellt mot mina skulle jag tro Om du behöver dem eller vill testa så har jag dessa liggandes. Maila mig.

      Radera
    3. Då blir det ju genast lite enklare! Ska gräva runt lite mer i detta här också. Begagnade vanliga galler för P-sensorer finns ju lite varstans.

      Radera